Digitale zakkenrollers willen niet dat je dit weet!

zakkenrollers tips

Tegenwoordig zijn er naast gewone zakkenrollers ook digitale zakkenrollers.

Gewone zakkenrollers stelen bijvoorbeeld je portemonnee, je telefoon of je tas. Maar digitale zakkenrollers zijn specifiek uit op je gegevens en het allerbelangrijkste, je geld. Digitale zakkenrollers zijn moderner en kunnen ook slimmer te werk gaan. Ze hoeven niet eens meer iets uit je zakken of tas te halen. Wij leggen uit hoe ze te werk gaan en hoe jij dat tegen kan houden.

Contactloos zakkenrollen

Een van de modernste manieren van zakkenrollen is digitaal/contactloos zakkenrollen. Het is een hele vervelende manier om gerold te worden.

De pinpassen waarmee je contactloos kan betalen bevatten een kleine chip, RFID (radio-frequency identification). De kleine chip is in staat om informatie te ontvangen, verzenden opslaan en te verwerken. Zakkenrollers kunnen met een apparaatje geld van je stelen. Dit kan over duizenden euro’s gaan.

Hoe gaan digitale zakkenrollers te werk?

Hieronder een video van de Consumentenbond: ‘Contactloos zakkenrollen tot duizenden euro’s’

RFID

Een slimme technologie om zakkenrollers van je weg te houden is om een portemonnee of pasjeshouder te kopen die RFID protected is. RFID is een nieuwe versie van de barcode. Een barcode werd ingevoerd om producten gemakkelijk en snel te scannen. Skimmen is een vorm van pasfraude, waarbij criminelen de magneetstrip van een pas kopiëren en de pincode bemachtigen op het moment dat er een betaaltransactie wordt verricht. Heeft u altijd uw bankpas, rijbewijs of andere belangrijke pasjes bij u? Een product met RFID beschermt je pasjes tegen RFID-signalen en zorgt ervoor dat persoonlijke gegevens niet door onbevoegde of kwaadwillende personen(digitale zakkenrollers) gescand of gelezen kunnen worden. Zakkenrollers kunnen zo ook geen geld van je pinpas/bankpas stelen. Wees slim en voorkom dit gemakkelijk met de leren RFID portemonnee van Safekeepers.

Lees hier meer over RFID: https://safekeepers.nl/rfid/

Bescherm jezelf tegen digitale zakkenrollers!

  • Bewaar je pinpas op een veilige plek. Laat deze niet zomaar rondslingeren in je broekzak, jaszak of je tas.
  • Koop een hoesje voor je pinpas(bijvoorbeeld een portemonnee, een telefoonhoesje of een pasjeshouder) die RFID protected is. Een hoesje van metaal of aluminium werkt ook!
  • Als je ergens je pincode invoert, let goed op dat niemand meekijkt. Leg je hand er goed overheen.
  • Stel een daglimiet in voor het pinnen van geld. Als je toch niet meer dan een paar tientjes per dag uit geeft, laat je limiet niet staan op bijvoorbeeld €2.000.
  • Contactloos betalen is heel handig en makkelijk. Maar als je echt veilig wil zijn, schakel je contactloos betalen uit.

Wil je meer weten over wat zakkenrollers nog meer haten? Lees dit hier!

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Safekeepers